Our Clients and their Testimonials

We serve clients in various industries.

Their testimonials can be found at the end of this page where we make a distinction per service: inspirational sessions, an organization/team health check, workshops and 1 to 1 coaching.

 

Inspirational Sessions

dhr. O. Feyli MSc

Head of Department Marketing & Recruitment Tilburg University

'Heiske’s vision on ‘Future for Organizations’ is fascinating.

After our first meeting I knew instantly that she should be the key-note speaker at our annual Dhenim conference 2017.

As Organizational Futurist of Tomorrow’s Leadership, she provided an amazing presentation for our audience. I believe Heiske is working on a very important topic where many organizations need to be aware of!

Her experience in the areas of Strategy, Leadership and Innovation with various Fortune 500 companies enables Heiske to provide a completely new twist to the organization’s future.'

mevr. D. Schouten

Student Business & Organization - VU Amsterdam

'Tot op heden was uw gastcollege voor het vak 'Organizing in the 21st century' voor mij het beste en leukste gastcollege ever. Wat het leuk maakte? De interactie, uw persoonlijke verhaal en daarnaast u als persoon. Zo energievol en enthousiast dat we gelijk wilden weten wat u te vertellen had!'

dr. S. Desson

CEO Lumina Learning

'Heiske delivered a quite brilliant presentation entitled 'Future for Organizations' at a recent global conference I organized.

Her energy uplifted the whole conference - and her thought-provoking ideas -an innovative challenge- was much appreciated by everybody.

Thank you Heiske for being a trailblazer!'

mevr. F. Hadiki

UC Group

‘Heiske heeft een interessante presentatie geleverd over 'De Toekomst van Bedrijven' op het Women in Supply Chain event dat wij als UC Group hebben georganiseerd. Een belangrijk en innovatief onderwerp waar veel bedrijven van op de hoogte moeten zijn.

Haar kennis en presentatie-skills hebben gezorgd voor een positieve energie in het publiek. Ze heeft niet alleen mij en mijn collega's geïnspireerd, maar zeker ook de 80 andere top-vrouwen binnen de Supply Chain!’

dhr. R. Koops MSc

Auteur WRKPLZR

'Heiske praat vanuit haar hart en dat maakt haar betoog boeiend en persoonlijk. Ze prikkelt je en zet je aan tot nadenken en nog belangrijker ze zet je aan tot actie. Want zeg nou zelf, wie wil er nou niet een leefbare wereld achterlaten voor onze kinderen? En hun kinderen. En de kinderen van die kinderen. Kortom Heiske is een aanrader als keynote spreker.'

mevr. C. Schreuder MSc

Manager Career & Skill Development TU Eindhoven

‘Via een collega kreeg ik de gegevens van Heiske door. Ik krijg heel veel aanvragen voor kennismakingen, dus ik dacht ‘we zullen zien’. Ik wil namelijk wel iedereen een kans geven. Bij het eerste gesprek waren alle twijfels meteen weg. Heiske had namelijk een goed verhaal en wist mij en mijn collega meteen te inspireren. Ze bracht precies wat ik op dat moment nodig had!

We hebben inmiddels verschillende sessies met Heiske gehad. Bij de eerste schetste ze een beeld van de toekomstbestendige organisatie en wat dit gaat betekenen voor onze studenten. Met het team hebben we vervolgens ook nog twee Lumina Spark workshops gehad.

Heiske breng positieve energie. Ze heeft aandacht voor wat er is en koppelt dat op de juiste manier aan kennis hieromtrent. De combinatie van haar praktijkervaring met haar visie is krachtig. Daarnaast was het voor ons leuk dat ze zelf ook op de TU/e gestudeerd heeft.

Als coaches hebben we ervaring met Insights en MBTI. Lumina geeft een vollediger beeld. Het is niet alleen een profiel dat je krijgt. Juist de workshop en het gesprek over ‘en wat betekent dat nou?’ brengt meerwaarde voor het team. Dat is ook de reden dat het team hun budget graag aan vervolgsessies met Heiske en Lumina wil spenderen.

Organisaties die vast zitten en wel moeten veranderen kan ik Heiske aanbevelen. Zij helpt om inzicht te krijgen in ‘waarom moet de organisatie veranderen’ en ‘waarom veranderen ook heel leuk kan zijn’.

Ik word altijd blij van Heiske. Het is leuk om met haar samen te werken. En ik gun het iedereen om door haar geïnspireerd te raken. Dat is namelijk wat ze doet!’

mevr. I. Bol

Female Wave of Change

'...I loved the way how Heiske was using her experience in the corporate world and transforming it into new ways of thinking and acting much more focused on building an organization ready for the future. Heiske also was one of our keynote speakers at the Global Kick-Off Wave in September 2017. She not only speaks with a clear vision on the future and with a lot of corporate wisdom but is also very passionate about everything that is going to change the future and the creation of a more sustainable world. (...) Thank you Heiske for sharing your wisdom and for those of you still thinking about involving Heiske to get your organization ready for the future...just do it!'

mevr. N. Finkers BSc

Staete Makelaars

‘We hadden een specifiek beeld in gedachten hoe we de toekomstplannen voor onze organisatie met onze medewerkers wilde communiceren. In het begin twijfelden we wel of dit zou matchen met de presentatie van Heiske. Voor ons was het namelijk het belangrijkst dat we onze boodschap goed zouden overbrengen.

Heiske bleek gelukkig heel flexibel. Samen met haar hebben we in slechts 2 weken (met een voorbereidend gesprek van 2 uur en daarna wat heen en weer contact online) een ‘storyline’ uitgewerkt. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een mooie bijeenkomst waarbij onze boodschap goed bij onze mensen overgekomen is.

Het was heel fijn dat Heiske de regisseur was van het geheel. Dat maakte het voor mij een stuk minder spannend!’

Health Check

J. Inia MSc

Abbott

‘Ondanks dat ik in het begin mijn bedenkingen had, was mijn ervaring uiteindelijk heel positief. Ik heb drie verschillende sessies meegemaakt doordat ik gedurende het traject verantwoordelijk werd voor een ander team. In een sessie was er een olifant in de kamer die niemand durfde te benoemen. Heiske heeft hierbij op een tactvolle manier het probleem toch duidelijk weten te maken. Bij de andere sessies wist ze in zeer korte tijd de pijnpunten helder te krijgen.

Met mijn nieuwe team zijn we met de uitkomsten aan de slag gegaan. Een deel bleek onvoldoende getraind op bepaalde vlakken. Door getrainde medewerkers te koppelen aan minder ervaren medewerkers hebben we een efficiency slag weten te maken en zijn we nu meer in controle.

De werkdrukbeleving scan zou voor ieder team nuttig zijn om jaarlijks te doen. Op een prettige manier worden dan de pijnpunten benoemd. Een externe partij zorgt ervoor dat mensen makkelijker vrij durven te spreken.

Al met al ben ik zeer positief en ik zou de scan graag aan het eind van het jaar weer een keer met Heiske doen!’

Workshops

mevr. P. Selen-Spruijt

HR Manager PZEM
Voorafgaand aan de workshop had ik zo mijn twijfels of het niet te ‘zweverig’ zou zijn. Dat komt niet zozeer door de opzet ervan, maar bij onze directie zou de term ‘werkgeluk’ een indruk kunnen wekken dat het ‘niet zakelijk’ is. Dit was helemaal niet het geval. Ik heb de workshop als zeer waardevol ervaren en zeker niet zweverig maar juist erg concreet. Mijn inziens zijn het bewustzijn van je emoties en emotionele intelligentie, ook in een werksituatie, onderschatte zaken. Zeker als het gaat om samenwerking in organisaties en het bereiken van gezamenlijke resultaten. Ik ben me bewuster geworden van dat emoties en gedrag een belangrijke rol spelen in een werksituatie. Privé was dat bewustzijn er wel maar de link naar een werksituatie had ik nog niet gelegd. 
De sfeer op de dag zelf was open en toegankelijk. Ik voelde me erg op mijn gemak. De workshop heeft me echt op een andere manier naar de driehoek werk-privé en mijzelf laten kijken.” 

dhr. E. Drenth

Manager Engineering Naval bij RHMarine

‘Onze processen moeten verbeterd worden om toekomstige groei aan te kunnen. Tomorrow’s Leadership was ingehuurd als externe partij om ons hierbij te helpen. Normaal ben ik best sceptisch met dit soort dingen. Ik werk al 18 jaar bij de firma en heb dergelijke initiatieven vaak een zachte dood zien sterven. Mijn scepsis om te komen tot een plan is weggenomen. Deze manier van het mappen van de processen met geeltjes op de muur was nieuw voor mij. En ik werd blij van het opstellen van de roadmap. De puntenlijst met prioriteiten helpt; het geeft een leidraad. Deze sessies waren voor mij achteraf een positieve ervaring waarin we goede dingen hebben gedaan. Het is nu aan ons om ze te gaan realiseren.’

dr. L. van Vliet

Medisch specialist
“Ik ben van mening dat je nooit genoeg aan jezelf kunt werken, aangezien het leven veranderlijk is en elke levensfase weer nieuwe uitdagingen met zich meebrengt, waar je dan weer op een goede manier mee moet dealen. Beter inzicht krijgen in en bewustwording van je emotionele ontwikkeling, die hiermee gepaard gaat is erg fijn…en ook confronterend!
 
De Lumina Emotion workshop heb ik als heel positief ervaren. Fijn ook dat het met een kleine groep was, dat voelde veilig en zorgde denk ik hierdoor ook voor fijne openheid onderling. Complimenten aan Heiske hoe zij ons continue bleef stimuleren, op een veilige en vertrouwde manier om zodoende voor iedereen persoonlijk het maximale uit de workshop te halen. 
 
Wat ik meeneem vanuit de workshop; de verschillen tussen mijn ‘echte ik’ en mijn ‘dagelijkse ik’. Ik heb nu beter door waarom ik in bepaalde situaties een soort innerlijke tweestrijd voer met mezelf. Nu ik dit besef, probeer ik me hiervan ook bewust te zijn in de dagelijkse praktijk. Om een voorbeeld te geven: ik kan me soms snel zorgen maken over bepaalde gevolgen van mijn handelen. Maar mijn ‘echte ik’ heeft een vurigheid in zich die eigenlijk stiekem van uitdaging/spanning houdt. Ik probeer nu vaak dat angstgevoel te negeren en meer in uitdagingen te denken! Daarnaast vond ik het een Eye-opener dat ik stress puur als iets negatiefs zag, maar dat ik juist stress in bepaalde mate nodig heb om goed te kunnen presteren. Dat is eigenlijk best een geruststellend inzicht!” 

dhr. R. Koop

HR Professional
"Als HR professional zie ik in veel grote bedrijven dat met name resultaat en cijfers centraal staan. Hierdoor wordt mijn inziens niet het optimale uit de mens gehaald. Je ziet de tendens wel steeds meer verschuiven, er komt steeds meer aandacht voor onderwerpen als EQ en emotionele intelligentie. Dit was een van de redenen dat ik deelnam aan de Lumina Emotion workshop van Tomorrow’s Leadership en waar ik positief op terugkijk. 
 
De locatie van de workshop was perfect en het feit dat alle deelnemers die dag hun eigen reden hadden om mee te doen en het over emoties gaat, ontstond er al snel een open sfeer, waarin mensen zich kwetsbaar op durfden te stellen. Hierdoor ga je dieper en ga je met meer inzicht naar huis. Aan de hand van verschillende oefeningen, interactie met anderen, maar ook korte momenten van reflectie op jezelf krijg je op zo’n dag inzicht in wat EQ is, hoe je daar zelf in staat, waarin mensen kunnen verschillen en hoe je daar op in kunt spelen. 
 
De Lumina Emotion is aan te raden aan een ieder die worstelt met zijn/haar emoties en het (ongewenste) gedrag dat daar op volgt, maar met name ook voor managers omdat zij niet alleen zichzelf maar ook anderen moeten ‘managen’!” 

dhr. A. van Santen MSc

Philips

'I met Heiske when we organized a workshop on Lumina Spark for my team. She was very creative to take into account all my requests and quickly arranged a workshop that was perfectly designed for our specific needs. As a workshop leader she brings a lot of enthusiasm and energy and explains things in a very practical way. I can definitely recommend Heiske!'

Medewerker

Abbott

‘Door de werkdruk was er wel wat scepsis over de werkdrukbeleving-workshops: wat brengt het ons? Komt er iemand even leuk vertellen wat ik zou moeten doen? Wordt het zo een one-way show? We waren dan ook positief verrast door de interactieve workshops. We konden actief deelnemen en door de aanpak was de sfeer luchtig en open. Hierdoor voelde het binnen no-time vertrouwd en legde iedereen het hele verhaal op tafel.

Ik vond het waardevol. De workshops hebben ogen geopend en bevestiging gegeven. Ik ben tot het inzicht gekomen dat ik mijn eigen agenda beheers. Wat dit betreft ben ik al redelijk standvastig, maar stel me nu vaker en consistenter zo op. Dit doen we als team ook. Hierdoor dragen we nu een consistente boodschap uit.’

mevr. D. van Kaam MSc

Leidinggevende Rabobank

'De persoonlijkheidsbeschrijving is bijzonder treffend. En dat zonder dat daar een psycholoog aan te pas komt. Ik ben ervan overtuigd dat je je moet ontwikkelen in je kracht. Als je weet wat de valkuilen van jouw krachten zijn, weet je waar jouw groei-potentie zit. De overbelaste persona van Lumina Spark geeft deze mooi weer en maakt dat je hier gericht mee aan de slag kunt.

Over de Lumina Emotion workshop in combinatie met zeilen:

'Great workshop! Insights were spot on and really gave inspiration and tools for further personal development. And the sailing part also cleared the head to think things over.

Thanks Heiske!'

mevr. E. van der Plas

Manager bij VNG International

'De persoonlijkheidsbeschrijving zegt direct en op een positieve manier waar het op staat. De drie persona's werkten voor mij zeer verhelderend en de weergave met visuals spreekt mij erg aan.

Dankzij het rapport en de oefeningen op de mat heb ik veel stof tot nadenken!'

1 to 1 Coaching / 'Get to Know your Flow' Challenge

Mrs. A. Bolk

Global Lead (DHL)

‘’I didn’t had any doubts prior to my start with the ‘Get to Know your Flow’ challenge.

I had seen Heiske presenting at a Supply Chain conference. The topics she spoke about appealed to my interest. Based on her character and her way of doing I completely trusted Heiske. During the journey I got to know her as someone who is very accessible, open to suggestions and treats all equal and with respect no matter what role they fulfil.

The ‘Get to Know your Flow’ challenge taught me to see and appreciate my qualities again, how to use them optimally and increased my awareness and understanding of my inner voice. I also learnt that leadership is not only about letting others shine. You also have to show yourself! I blamed others for not seeing and recognizing me, but I realized I was selling myself short.

Thanks to this journey I gained insight in and increased recognition for myself and I was provided with tools to take meaningful action and show leadership.

I think this challenge is valuable for all who are truly open to go to their core.’

Mrs. L. van 't Zelfde

IT Recruiter (STONE)

‘I started the ‘Get to Know your Flow’ challenge with a blank slate.  I had no expectations, nor hesitations. I just wanted to get to know myself a bit better. And that for sure was the outcome of this journey.

We went into a lot of detail and completely figured out what I do, why I do it and what it originates from; what the underlaying triggers are. Thanks to the gained insights I now speak up during meetings and share it when I need time to think things through before I am able to respond.

The journey was confrontational now and then. In a constructive and positive way though. The conversations were very personal, open and it felt like we already knew each other for years.

I think this journey is valuable for everyone and I wish everyone could to this already at the start of their career or when making a next move.’

Medewerker

Abbott

‘In het begin twijfelde ik wel of ik 1 op 1 coaching wilde. Ik dacht namelijk dat ik een kant van mijzelf moest laten zien die ik liever niet toon. Ik geloof ook niet zo dat praten over je gevoel een oplossing biedt. Het is mij echter enorm meegevallen. Mijn ervaring was uiteindelijk heel positief. Ik heb een kant, het onderbewuste, van mijzelf leren kennen die ik nog niet heel goed kende. Ik ben mij onder andere bewust geworden van mijn valkuil om te ‘pleasen’ en toe te geven aan anderen, waardoor ik mijzelf tekort doe. Door dit inzicht en de handvatten die ik heb gekregen, ga ik hier nu op een andere manier mee om. 1 op 1 coaching kan ik dan ook absoluut aan iedereen aanraden!’

Medewerker

Abbott

‘Mijn instelling toen ik begon met 1 op 1 coaching was: ‘baat het niet dan schaadt het niet’. En schaden deed het niet. Sterker nog, het heeft mij het inzicht gegeven dat ik aan het invullen was voor anderen waardoor ik geen hulp vroeg (ik dacht: ‘het is een last voor ze om mij te helpen’). Ook heb ik geleerd beter voor mijzelf te kiezen en dat ik niet te snel moet reageren als ik mij in een hoek gedreven voel. Deze inzichten hebben er uiteindelijk toe geleid dat ik juist wel hulp heb gevraagd (in tegenstelling tot wat ik dacht, vonden ze het juist fijn om mij te kunnen helpen), dat ik in de vakantie de tijd genomen heb om na te denken wat ik nou eigenlijk wilde en vervolgens heb ik een grote knoop doorgehakt.

Al met al heb ik dus veel aan de coaching gehad. Ik kan het dan ook iedereen aanraden die zoekende is in het werk. Zeker als je vastloopt op bepaalde terugkerende punten, hier de vinger niet op weet te leggen en meer inzicht wilt krijgen in wat er gebeurt.’

Medewerker

Abbott

‘Nadat we als team kennis hadden gemaakt met de Lumina mat, wilde ik hier individueel graag verder op ingaan. De 1 op 1 gesprekken die hierop volgden, heb ik ervaren als prettig. We gingen al snel de diepte in. Wat een eye-opener voor mij was, was dat ik qua persoon een gevoelsmens ben.

Ik heb Lumina Spark en Emotie als een goede en pragmatische methode ervaren. Je krijgt een beeld hoe je als persoon in elkaar steekt en kunt hiermee snel duiden waar je tegenaan loopt.

De coaching heeft mij uiteindelijk richting gegeven. 

Wil je begrijpen hoe je in elkaar steekt: wat je drijfveren, natuurlijk gedrag en allergieën zijn? Of loop je telkens tegen dezelfde problemen aan? Dan kan ik de coaching zeker aanraden!’

mevr. I. Dijstelbloem MSc

International Marketing Manager TU Delft

'De persoonlijke oefeningen zijn erg leuk om te doen. Met name de video en assessments geven interessante inzichten.'

drs. F. Wolthuis

Presentatrice

'Het mooie van dit verslag is dat het de algemeenheden voorbij gaat. Het is alleen toepasbaar op mijn persoonlijkheid en niet geschikt om het, zoals ik met de andere theorieën deed, op anderen toe te passen. Daarvoor gaat het de 'mal' te ver voorbij.

Het verschaft veel duidelijkheid op punten waar (met name veronderstelde karaktertegenstellingen) onzekerheden veroorzaakt werden. Daarmee komen ook sterke punten naar voren die ik nog niet als zodanig herkende

mevr. J. Berben MSc

Senior Adviseur Brabant Water

'Ik heb de aanpak als zeer persoonlijk ervaren. Voor de opdrachten wordt gebruik gemaakt van eigentijdse middelen. Dat is verfrissend en handig omdat je zo de opdrachten overal kunt doen. Deze challenge heeft mij aan het denken gezet en interessante inzichten gegeven!'