Development: ontwikkeling van individu, team en organisatie

De organisatie van morgen vereist toekomstbestendige medewerkers. Zij weten elkaars kracht en purpose optimaal te benutten, diversiteit is vanzelfsprekend en samenwerking transparant en respectvol.

Om dit te stimuleren, bieden wij verschillende ontwikkelmodules aan. Het doel hierbij is het vergroten van zelfkennis. Dat doen we door onder andere gebruik te maken van de wetenschappelijk onderbouwde en eigentijdse Lumina methode.

Lees hieronder meer over de verschillende modules.

Development

'Get to know your Flow' - challenge

Native genius

De werknemer wordt individueel of met het hele team op een verfrissende wijze meegenomen in een zoektocht naar zijn/haar/elkaars krachten, passie en purpose. Het resultaat wordt op een toegankelijke en effectieve manier gedeeld met collega’s.

Mevr. Berben (Senior Consultant bij Brabant Water): 'Ik heb de aanpak als zeer persoonlijk ervaren. Voor de opdrachten wordt gebruik gemaakt van eigentijdse middelen. Dat is verfrissend en handig omdat je zo de opdrachten overal kunt doen. Deze challenge heeft mij aan het denken gezet en interessante inzichten gegeven!'

Mevr. Dijstelbloem (Manager bij TU Delft): 'De persoonlijke oefeningen zijn erg leuk om te doen. Met name de video en assessments geven interessante inzichten.'

Lumina Spark Workshop

Spark

In de organisatie van morgen is ‘creatief’ en ‘mensgericht’ gedrag cruciaal. Waar nu ‘resultaatgerichtheid’ en ‘procesmatig denken’ meer gewaardeerd wordt, zal ‘goed kunnen samenwerken’ en ‘innoveren’ morgen op eenzelfde niveau moeten zijn.

Om inzicht te geven in voorkeursgedrag, talenten en de huidige (dis)balans van persoonlijkheidskenmerken in een team maken wij gebruik van de Lumina Spark. Dit is een eigentijdse en wetenschappelijk onderbouwde methode.  De workshop wordt laagdrempelig door het kaartenspel op een vloermat. De kracht van Lumina Spark zit in het 100% persoonlijke rapport. Ieder wordt gemeten op 24 eigenschappen voor drie verschillende persona's: instinctief, dagelijks en overbelast. Het spel in combinatie met het rapport wordt als zeer verhelderend en verrassend ervaren. Aan aannames en types doen we niet!

Mevr. Van Kaam (Leidinggevende bij de Rabobank): 'De persoonlijkheidsbeschrijving is bijzonder treffend. En dat zonder dat daar een psycholoog aan te pas komt. Ik ben ervan overtuigd dat je je moet ontwikkelen in je kracht. Als je weet wat de valkuilen van jouw krachten zijn, weet je waar jouw groei-potentie zit. De overbelaste persona van Lumina Spark geeft deze mooi weer en maakt dat je hier gericht mee aan de slag kunt.'

Mevr. Van der Plas (Manager bij VNG International): ' De persoonlijkheidsbeschrijving zegt direct en op een positieve manier waar het op staat. De drie persona's werkten voor mij zeer verhelderend en de weergave met visuals spreekt mij erg aan. Dankzij het rapport en de oefeningen op de mat heb ik veel stof tot nadenken!'

Mevr. Wolthuis (dagvoorzitter en presentator): 'Het mooie van dit verslag is dat het de algemeenheden voorbij gaat. Het is alleen toepasbaar op mijn persoonlijkheid en niet geschikt om het, zoals ik met de andere theorieën deed, op anderen toe te passen. Daarvoor gaat het de 'mal' te ver voorbij. Het verschaft veel duidelijkheid op punten waar (met name veronderstelde karaktertegenstellingen) onzekerheden veroorzaakt werden. Daarmee komen ook sterke punten naar voren die ik nog niet als zodanig herkende'

Lumina Emotion Workshop

Lumina emotion

Yuval Harari schrijft in zijn boek '21 lessons for the 21st century': 'when Coca Cola, Amazon, Baidu or the government knows how to pull the strings of your heart and press the buttons of your brain, could you still tell the difference between yourself and their marketing experts? To succeed this daunting task, you will need to work very hard on getting to know your operating system better!'

Oftewel, Emotionele Intelligentie wordt in de toekomst belangrijker dan ooit. Om inzicht te krijgen in jouw Emotionele Intelligentie gebruiken we de Lumina Emotion methode. Deze wetenschappelijk onderbouwde aanpak leert je meer over je emotionele voorkeursgedrag, je emotionele drijfveren en de opbouw van jouw Emotionele Intelligentie. Het helpt je om:

  • Zelfbewustzijn te verhogen door eigen emoties beter te begrijpen
  • Emoties van anderen beter te begrijpen
  • Je gedrag aan te passen zodat je makkelijker verbinding kunt maken met anderen en doelstellingen kunt bereiken

Om de workshop een mooie ervaring te laten zijn, maken we ook hierbij gebruik van een kaartenspel op een vloermat. Dit in combinatie met het 100% persoonlijke rapport is echt de kracht van Lumina Emotion. Je wordt gemeten op 16 eigenschappen voor 3 persona's: de instinctieve, dagelijkse en overbelaste. Het spel en rapport worden als zeer verhelderend ervaren en zorgen voor een gemeenschappelijke (emotionele) taal.

 

De theorie ervaren in praktijk

IMG_9285

Wil jij een extra bijzondere dag met jouw team? Combineer dan een Lumina workshop met zeilen. Je ervaart de inzichten die je hebt opgedaan in de ochtend 's middags op de boot in de praktijk.

Wetende wat jouw voorkeursgedrag is, krijg je een taak in en buiten je comfort zone en zoeken we naar de optimale taakverdeling voor het hele team. Met een beetje mazzel spot je een bruinvis of een zeehond. Als het dan ook nog lekker weer is, wordt het een onvergetelijke dag!

D. van Kaam (Leidinggevende bij Rabobank): 'Great workshop! Insights were spot on and really gave inspiration and tools for further personal development. And the sailing part also cleared the head to think things over. Thanks Heiske!'

Van werkdruk naar werkgeluk

Happiness model

Alles wat aandacht krijgt, groeit. Zo ook werkdruk. Wij geven daarom de voorkeur aan de positieve benadering: wat heb jij nodig voor meer werkgeluk?

Iedereen beleeft werkdruk op een eigen manier. Hoe het beleeft wordt, heeft grotendeels te maken met hoe je gevormd bent. Gedurende je leven heb je normen en overtuigingen meegekregen waaronder kernangsten schuil gaan. Waarom verkoop je geen nee? Waarom ligt die lat voor jou zo hoog? Waarom geef je jezelf geen erkenning?

Door dit inzichtelijk te maken, krijgen werknemers ideeën waar zij tegenaan lopen en wat ze nodig hebben om hun werkdrukbeleving te verbeteren.

Tevens verzorgen wij maatwerk. Ook voor Strategie-, Innovatie- en Leiderschap-ontwikkeling